Gránit Gyógyfürdő - Zalakaros

látnivalók Zalakaroson

Gránit Gyógyfürdő - Zalakaros

A közel 800 éves település nemzetközi hírnevét termálvízkincsére épült fürdőjének köszönheti, minősített gyógyvíz Zalakaroson csak a Gránit Gyógyfürdőben található. A zalakarosi gyógyvíz Európában is egyedülálló nátriumkloridos és hidrogénkarbonátos hévíz, amely a jodid- és bromid-ion tartalma következtében a jódos-brómos; szulfid-ion tartalma miatt pedig a kénes gyógyvizek csoportjába sorolható.

Az 1965-ben alapított fürdő mára Magyarország 5-6. legnagyobb fürdője lett, nyáron több mint 5000 m2 vízfelület áll a vendégek rendelkezésére, ebből kb. 1500 m2 fedett vízfelület. A fürdő az utóbbi években teljesen megújult. A betegek gyógyítása mellett a felüdülés fellegvára is lett. Sok kimerült vendég nyeri vissza Zalakaroson frissességét, hogy energiával feltöltődve térjen vissza a hétköznapokba.

Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben különböző vízhőmérsékletű gyógyvizes ülőmedencék, egy felülről nyitott termálmedence, és szauna-blokk található. Az orvosi felügyelettel működő gyógyászat a kezelések széles választékával szolgálja a gyógyulást. A hidroterápiás kezelések között megtalálható a súlyfürdő, a szénsavas fürdő, a 4 rekeszes galván és a tangentor. Az elektroterápia széles körű szolgáltatásai - ingeráram, ultrahang és mágnes-gyűrű - szintén a gyógyulást szolgálják.

A gyógykert szabadtéri medencéjében jó idő esetén hétköznap reggelenként szakképzett gyógytornász segítségével mozoghatnak vendégeink. A víz alatti torna mellett megtalálható az egyéni és csoportos gyógytorna is. A masszőrök kezei alatt felfrissülhetnek, sok vendég által kedvelt a talpmasszázs is. A vendégek rendelkezésére állnak a fangó- és a gyógypakolások is. Az igényes fürdőzést kedvelők a gyógycentrumban, a gyógyvizes ülőfürdőben és a termálvizes jacuzzi medencében élvezhetik a zalakarosi víz megújító hatását.

Az élményfürdő a felüdülni vágyók minden igényét kielégíti. Fedett csarnoka egy élménymedencével, egy gyermekmedencével és egy többcélú medencével várja a pihenni vágyókat. A szabálytalan alakú, 360 m2-es feszített víztükrű termálvizes élmény-medencében 10 különböző vízi attrakció gondoskodik arról, hogy minden vendég jól érezze magát. A vízsugaras masszázsokat, a pezsgőfürdőt, a vízi gombát és a vadvíz-áram sodró lendületét sokan kipróbálják.

A többfunkciós 400 m2-es sportmedence lehetőséget nyújt arra, hogy télen-nyáron úszhasson, vizitornát vagy vizifittnesst vegyen igénybe, élvezze a vízi sportolás minden örömét. A gyerekekre is gondoltak Zalakaroson! Egy fedett gyermek-élménymedence segíti a vízzel való ismerkedést és a gondtalan pancsolást. A billenő-vödör lezúduló vizében sok apróság megmártózik, de a mini csúszda, a mini zuhatag és a vízi gomba is épp olyan népszerű a gyerekek körében. A fedett csarnok nyugágyain a vendégek kényelmesen megpihenhetnek. A szauna kedvelőinek igazi csemegét jelentenek a finn-, aroma- és fényterápiás szaunák és a gőzkabin. Sejtelmes hangulatával nagy népszerűségnek örvend a "Fekete lyuk" csúszda.

A fedett csarnokban egy játékokkal berendezett "Gyermek-sarok" és egy TV-szoba is található. Az élményfürdő télen-nyáron működő szolgáltatásai mellett majdnem 400 m2 vízfelületű szabadtéri medencék is vannak, amelyek a belső térből közvetlenül megközelíthetők. Szabadtéren található egy termálvizes élménymedence különböző masszázsokkal, vízköpőkkel, buzgárokkal, skót zuhannyal és pezsgőfürdővel, egy gyermek élménymedence vízi sünnel, spriccelő kígyóval és mini csúszdával, valamint a gyors esésű "Kamikaze" csúszda fogadó medencéje, mely - ha a csúszda nem üzemel - hidromasszázs medenceként funkcionál.

Az északi és déli tájolású napozóteraszok kellemes pihenést és szép kilátást biztosítanak. A kb. 10 hektáros - fákkal és virágokkal díszített, gondosan rendezett - parkban, a termálstrandon minden korosztály megtalálja a kedvére való szórakozási lehetőséget. A részben árnyékolt, gyógyvizes ülőfürdőtől a legkülönbözőbb látványelemekkel felszerelt strandmedencékig bőséges a kínálat, a család legkisebb tagjától a legidősebbig mindenki megtalálja a neki legjobbat. Nyugodt pihenést és igazi örömöket biztosít a gyermek-medence és az ún. családi medence az egész család számára. A tengerpart nyújtotta örömöket, izgalmakat élhetik át a hullámmedencében.

Zalakaros igazi paradicsom a csúszdázás kedvelőinek is, hisz a kicsiktől a merészebbekig mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Az új csúszda-együttes egy "Anaconda", két "Kamikaze" és egy három-pályás családi csúszdával vár mindenkit. Természetesen az aktív mozgást kedvelők a szabadban is találnak úszómedencét. A gyermek-pancsoló közelében különféle játékokkal felszerelt játszótér várja a kicsiket. A strand területén működő vendéglátó egységek szintén a vendégek kényelmét szolgálják. Mindent összevetve az egész család egy helyen szórakozhat, gyógyulhat, pihenhet és fürödhet a termálstrand pazar természeti környezetében.
Település ismertető
  • Zalakaros

    Zalakaros Magyarország legvirágosabb városa, mint fürdőhely, elsősorban gyógyvízéről és gyógyfürdőjéről ...

Zalakarosi és környéki programok

Szállások Zalakarosonés környékén


További találatok: | | |
Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu