Isteni Irgalmasság Temploma - Zalakaros

látnivalók ZalakarosonIsteni Irgalmasság Temploma - Zalakaros

Kevés település érezheti magát abban a szerencsés helyzetben, hogy templomot építtethet magának, még kevesebben mondhatják el, hogy a lelki épülés központját közadakozásból tudták létrehozni. A nemzetközi hírű gyógyüdülőhely, Zalakaros ezen kevesek közé tartozik. 2006-ban szentelhették fel ugyanis a város frekventált helyén, a Bodahegyi úton a város új, az Isteni Irgalmasság tiszteletére emelt templomát. Karos így már nemcsak lakói, vendégei testi megújulásáért képes tenni, de a lelki épülés lehetőségét is biztosítani tudja.

1998-ban jött létre a Zalakaros Új Templomáért Közhasznú Közalapítvány, amely komoly szerepet vállalt a templom megépülésében. Céljuk az volt, hogy a régi falu Szent Anna tiszteletére emelt, ám az idők folyamán „kinőtt“ kis temploma helyett, mellett olyan új templomot próbáljanak meg felépíteni, mely alkalmas nemcsak nagyobb hívőközösség befogadására, de arra is, hogy minden felekezet számára megfelelő hely legyen az elmélyülésre.

A kezdet kezdetén új templomról nem volt szó, csupán a régi bővítéséről. Végül az a döntés született: amennyiben közadakozásból fedezhető a kiadások nagy része, új, ökumenikus templom építésébe fog a település. A templomot végül 2006-ban szentelték fel és mára Zalakaros kulturális központjainak egyikévé is vált. Rendszeres orgonakoncertek, énekkari fellépések követik egymást, ám az egyházközség arra is törekszik, hogy a templomot kegyhellyé nyilváníttassa.

Varga Péter plébános vezetésével minden hónap második péntekjén zarándoklatot tartanak itt – a résztvevő hívők között mára már távolabbi vidékekről érkezők is jelen vannak. A templom környezete, egyszerű, ám nemes berendezése pedig biztosítja a megfelelő hátteret ahhoz, hogy az oda betérők lelki nyugalomra, vigaszra, támaszra találjanak.

Cím:
Zalakaros, Bodahegyi út

  • Zalakaros

    Zalakaros Magyarország legvirágosabb városa, mint fürdőhely, elsősorban gyógyvízéről és gyógyfürdőjéről ismert, ám a zalai dombok ölelésében elterülő hangulatos kisváros és kö...Zalakarosi programok

Szállások Zalakaroson


lapozás: |

és környékén


lapozás: | | |
Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu