Egy menedék a rohanó világban - Hotel Venus***

Hotel tesztek élménybeszámolók, értékelés

Címlap / Hotel tesztelés

Egy menedék a rohanó világban - Hotel Venus***

Egy menedék a rohanó világból, ahol a saját kertjükből főznek.

A zalakarosi Venus Hotel különleges, egyedi hangulatú ajánlatot kínál a fürdővárosba érkezőknek. A wellness-szállodának minden területen az a célja, hogy eredetit, sehol máshol nem találhatót kínáljon vendégeinek - ez nemcsak különleges építészeti megoldásaival, konyhájával és az ellátást szolgáló Garabonciás Farmmal jelenik meg, hanem a nem mindennapi vendéglátási kultúrában is.

A Venus Hotel 2001-ben a Széchenyiterv segítségével nyithatta meg kapuit egy tizenöt szobás, egy emeletes szállodaként. Az újabb három emeletre 2003-ig várni kellett, amikor is pályázati forrásból azt is sikerült megvalósítani. A Venus tulajdonosai egy családbarát és különleges létesítmény kialakítására törekedtek, mely egyfajta menedékként szolgál rohanó világunkból. A személyzetet is ebben a szellemben választották ki, csupa izgalmas, érdekes emberrel találkozhatunk, ha ide látogatunk. Már a recepciós sem egy mindennapi figura, a mindig mosolygós indiai fiatalember önmaga is felvidítja az érkezõ vendégeket. A mediterrán hangulatú épület különlegessége, hogy a falakat a Dr. Major Amira által készített egyedi festmények borítják. A képek a görög, római és reneszánsz élet szépségeit mutatják be, a természet szeretetét sugallva, sőt még egy-egy jól csengő idézettel párosítva hasznos útmutatóval is szolgálnak a szálló vendégeinek. A szobák a modern ember igényeit teljességgel kielégítik - tisztaság és jó ízlés a két kulcsszó, ami eszembe jut, ha az itt eltöltött hétvégére gondolok.

Az étteremben ínycsiklandozó étkek várják a vendégeket. A nyersanyagok jelentős része a szállóhoz tartozó Garabonciás Farmról érkezik, így garantálva a kiváló minőséget és a háztáji ízvilágot: a saját kertjükből fõznek.

A Venus Hotel saját wellness részleggel is rendelkezik, egy úszómedence és egy kellemes jakuzzi várja a mártózni vágyókat. Említésre méltó a szálló szaunája is, melynek sajátos kialakítása azonnal feltűnik. A szálloda Zalakaros szívében terül el, 100 méterre a strand bejáratától. Csodálatos kilátás nyílik erkélyeirõl a fürdőre és a környék dombjaira, természetközelsége késő esti sétákra buzdít. Interaktív programokon is részt vehetnek a szállóba látogatók, amely történetének legnagyobb volumenű fejlesztését hajtja végre.

Ez a beruházás több európai uniós és regionális pályázat együttes elnyerésével valósulhat meg. Decemberre készül el a kibővített wellness-részleg, amelynek keretében egy római fürdőt idéző élménymedencével, gőzfürdővel, csobbanó medencével és egy kültéri medencével bővül a szálloda.

A projekt nagyobbik része a következő évben fejeződik be: harminc, minden igényt kielégítő prémium szobát adnak át. A meglévő épület - személyes tapasztalat alapján szintén mindent igényt kielégítő - szobái classic fantázianévvel működnek tovább.

A megnövekedett szobaszámhoz igazodva az éttermet is bővíteni kellett: a Korinthos termet a vendégek már karácsonykor birtokba vehetik. Természetesen az összes fejlesztés illeszkedik majd a jelenlegi elképzelésbe: az antik és reneszánsz kultúra megidézése adja majd a keretet.

A szálloda egyre nagyobb hangsúlyt kíván fordítani a kisgyermekes családok fogadására. Már most is a gyermekek számára önálló programokat szerveznek, miközben a szülő kap egy kis "szabadidőt". Ezek a programok változatosak: izgalmas lehetőség a szálloda parkjában szervezett élethű régészeti ásatási játékban való részvétel, de a városi gyerekeket megmozgatják a farmon szervezett állatsimogató programok is. Ezek a későbbikben jurta táborral és kézművesfoglalkozásokkal bővülnek majd. Miközben a gyerek közelebb kerül a természethez, játszva tanul, a szülők a wellness-részlegen kényeztetik magukat, vagy a DVD- és könyvtárból választják ki az érdeklődési körüknek megfelelő szórakozást.

A személyes bejárás során meggyőződhettünk róla, hogy a birkák, lovak, tehenek, nyulak és egyéb állatok tenyésztése itt az organikus mezőgazdaság szép példája is. A vendég, miközben - kerékpárral vagy lovaskocsival - ellátogat a farmra, saját szemével győződhet meg, mit is jelent az, ha az állatokat hagyományos, természetközeli módon tartják. Így talán arra is magyarázatot talál, miért érezte olyan fenségesnek az előző esti csirkepaprikást.

Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu