Hotel tesztek élménybeszámolók, értékelés

Címlap / Hotel tesztelés

Egy menedék a rohanó világban - Hotel Venus***

Egy menedék a rohanó világból, ahol a saját kertjükből főznek.

A zalakarosi Venus Hotel különleges, egyedi hangulatú ajánlatot kínál a fürdővárosba érkezőknek. A wellness-szállodának minden területen az a célja, hogy eredetit, sehol máshol nem találhatót kínáljon vendégeinek - ez nemcsak különleges építészeti megoldásaival, konyhájával és az ellátást szolgáló Garabonciás Farmmal jelenik meg, hanem a nem mindennapi vendéglátási kultúrában is.

A Venus Hotel 2001-ben a Széchenyiterv segítségével nyithatta meg kapuit egy tizenöt szobás, egy emeletes szállodaként. Az újabb három emeletre 2003-ig várni kellett, amikor is pályázati forrásból azt is sikerült megvalósítani. A Venus tulajdonosai egy családbarát és különleges létesítmény kialakítására törekedtek, mely egyfajta menedékként szolgál rohanó világunkból. A személyzetet is ebben a szellemben választották ki, csupa izgalmas, érdekes emberrel találkozhatunk, ha ide látogatunk. Már a recepciós sem egy mindennapi figura, a mindig mosolygós indiai fiatalember önmaga is felvidítja az érkezõ vendégeket. A mediterrán hangulatú épület különlegessége, hogy a falakat a Dr. Major Amira által készített egyedi festmények borítják. A képek a görög, római és reneszánsz élet szépségeit mutatják be, a természet szeretetét sugallva, sőt még egy-egy jól csengő idézettel párosítva hasznos útmutatóval is szolgálnak a szálló vendégeinek. A szobák a modern ember igényeit teljességgel kielégítik - tisztaság és jó ízlés a két kulcsszó, ami eszembe jut, ha az itt eltöltött hétvégére gondolok.

Az étteremben ínycsiklandozó étkek várják a vendégeket. A nyersanyagok jelentős része a szállóhoz tartozó Garabonciás Farmról érkezik, így garantálva a kiváló minőséget és a háztáji ízvilágot: a saját kertjükből fõznek.

A Venus Hotel saját wellness részleggel is rendelkezik, egy úszómedence és egy kellemes jakuzzi várja a mártózni vágyókat. Említésre méltó a szálló szaunája is, melynek sajátos kialakítása azonnal feltűnik. A szálloda Zalakaros szívében terül el, 100 méterre a strand bejáratától. Csodálatos kilátás nyílik erkélyeirõl a fürdőre és a környék dombjaira, természetközelsége késő esti sétákra buzdít. Interaktív programokon is részt vehetnek a szállóba látogatók, amely történetének legnagyobb volumenű fejlesztését hajtja végre.

Ez a beruházás több európai uniós és regionális pályázat együttes elnyerésével valósulhat meg. Decemberre készül el a kibővített wellness-részleg, amelynek keretében egy római fürdőt idéző élménymedencével, gőzfürdővel, csobbanó medencével és egy kültéri medencével bővül a szálloda.

A projekt nagyobbik része a következő évben fejeződik be: harminc, minden igényt kielégítő prémium szobát adnak át. A meglévő épület - személyes tapasztalat alapján szintén mindent igényt kielégítő - szobái classic fantázianévvel működnek tovább.

A megnövekedett szobaszámhoz igazodva az éttermet is bővíteni kellett: a Korinthos termet a vendégek már karácsonykor birtokba vehetik. Természetesen az összes fejlesztés illeszkedik majd a jelenlegi elképzelésbe: az antik és reneszánsz kultúra megidézése adja majd a keretet.

A szálloda egyre nagyobb hangsúlyt kíván fordítani a kisgyermekes családok fogadására. Már most is a gyermekek számára önálló programokat szerveznek, miközben a szülő kap egy kis "szabadidőt". Ezek a programok változatosak: izgalmas lehetőség a szálloda parkjában szervezett élethű régészeti ásatási játékban való részvétel, de a városi gyerekeket megmozgatják a farmon szervezett állatsimogató programok is. Ezek a későbbikben jurta táborral és kézművesfoglalkozásokkal bővülnek majd. Miközben a gyerek közelebb kerül a természethez, játszva tanul, a szülők a wellness-részlegen kényeztetik magukat, vagy a DVD- és könyvtárból választják ki az érdeklődési körüknek megfelelő szórakozást.

A személyes bejárás során meggyőződhettünk róla, hogy a birkák, lovak, tehenek, nyulak és egyéb állatok tenyésztése itt az organikus mezőgazdaság szép példája is. A vendég, miközben - kerékpárral vagy lovaskocsival - ellátogat a farmra, saját szemével győződhet meg, mit is jelent az, ha az állatokat hagyományos, természetközeli módon tartják. Így talán arra is magyarázatot talál, miért érezte olyan fenségesnek az előző esti csirkepaprikást.

Kapcsolódó Tartalom
Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu